maanantai 27. elokuuta 2012

Älä vain lue tätä!

Ja ha-haa, siinähän sinä olet heti lukemassa..!

Näin pienenä muffani kirjahyllyssä Emile Zolan Nanán. Hän kielsi minua lukemasta sitä ennen kuin olen 18. Kävin heti seuraavana päivänä kirjastossa.

Hesari kielsi minua pari päivää sitten lukemasta Fifty Shades of Grey -kirjaa. Kirjan lukemisen kieltämisessä on jotain niin kutkuttavan keskiaikaista ja pohjoiskorealaista että innostuin vallan. Riensin siis heti googlettamaan ja mitä olenkaan menettänyt! Kuulemma a) jenkkikotiäitien likaisen pienen salaisuuden, jota (niin joku älypää on analysoinut ja kaikki toistelevat kuin papukaijat) b) luetaan diskreetisti tabletilta metrossa makalla töihin.

Kertoisiko joku vielä mihin ne kotiäidit menevät töihin?

Kirja, jota pitää sivistyneesti boikotoida, paheksuvasti analysoida tai ainakin ylemmyydentuntoisesti dissata lahopäisten kotiäitien heikkotasoiseksi ja degeneroivaksi viihteeksi, kuulostaa oikein kiinnostavalta.

Otava on jo näppärästi suomentanut ensimmäisen osan, Fifty Shades - sidottu. Myös leffasta on jo traileri.

Onko tämä syksyn kirjailmiö? Minä ainakin aion lukea, diskreetisti tai ei.


4 kommenttia:

 1. Aion lukea kirjan! Miksipä ei? En usko, että yksi eroottinen kirja yöpöytälukemisena saa kenestäkään yhtään tyhmempää. Enemmän pidän hölmönä lukea melkein tuhat sivuista kirjaa, josta ei pidä, mutta siitä kuuluisi pitää, koska "onhan se klassikko".
  ps. Traileri oli aika ahdistava. :(

  VastaaPoista
 2. Hehee, miten kotiäidit tosiaan menevät töihin? Mainio kysymys.

  Kirja tuli minulle yllätyksenä postilaatikossa. En tiedä vielä, että aloitanko sen ja jos aloitan, niin luenko kokonaan. Kirja ei vielä kiinnosta tarpeeksi - ilmiönäkään. Mutta sinun raflaava otsikkosi sai heti hyppäämään tänne. :)

  VastaaPoista
 3. Hei, sait tunnustuksen blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Traileri on tekaistu, roolituksiakaan ei ole vielä päätetty ;) Youtubessa on aina ärsyttävästi noita feikkitrailereita, joiden kuvauksessa ei kuitenkaan mainita ei-virallisuudesta...

  Kirjallisuuden arvottaminen noin yleisesti ei ole hirveän mukavaa, koska kaikilla on kuitenkin omat mieltymyksensä. Lukeminen on aina hyvästä, oli se sitten viihteen tai sivistyksen näkökulmasta. En taida silti tätä(kään) lukea vain suuren ilmiön takia, koska tähän en normaalistikaan kiinnittäisi huomiota. Dan Browniakaan en ole edes kaupoissa hypistellyt :D

  VastaaPoista