perjantai 22. lokakuuta 2010

Unelmien kirjahyllyKoska onnistuimme muutamaan ilman remonttia, tarkoitukseni on suunnata pakollinen nikkarointistressi täydellisen kirjahyllyn kokoamiseen. Tällä kertaa en osta sitä Ikeasta.

Haaveeni on teettää mittojen mukainen katosta lattiaan hyllykkö, johon mahtuisivat kaikki kirjani (ja tulevat myös) ilman tunkemista, pinoamista ja pöydännurkilla heiluvia kirjaröykkiöitä.

Täydellinen kirjahylly olisi valkoinen, suuuuuri (ei ihan tikapuutasoa) ja siisti. Kirjat olisivat aakkosjärjestyksessä kielittäin. Pokkareille olisi oma hyllynsä ja kirjat, jotka eivät koskettaneet olisi siivottu pois.

Ylläoleva nykyiseni ON Ikeasta, synkeäntumma, lasiovet estävät kirjojen nopean järjestelyn ja etsimisen ja kirjat on mitenkuten tungettu hyllyihin muuton jäljiltä.

Kenellä on täydellinen tai muuten rakas kirjahylly? Inspiroivia kuvia saa lähettää, niin julkaisen ne.

Tässä olisi aika hieno, suorastaan pelottava:

13 kommenttia:

 1. Meillä on toinen kirjahylly hankittu myös Ikeasta ja on käsittämätöntä, että haksahdin moiseen. Jokainen välikkö on erikorkuinen ja syvyydeltään niin laaja, että tuntuu siltä, ettei kirjahyllyjä tarkoiteta enää kirjoille, vaan esineille. Se on myös painavaa lastulevyä, joka nitkuu ja notkuu. Haksahdin aikoinaan, koska oli halpa. Toinen kirjahyllymme on itse nikkaroitu oikeasta puusta ja on paljon parempi, mutta auttamattomasti liian pieni. Haaveilen myös isosta kirjahyllystä, joka olisi tehty puusta ja olisi tarkoitettu kirjoille.

  VastaaPoista
 2. Hei, meillä on tällainen ja tekijän tiedot saa multa meilillä! http://kokolaillakodikkaasti.blogspot.com/2009/04/kirjat-jarjestyksessa.html
  Toi on kyllä ihan mini verrattuna tuohon 2-kerroksiseen. Jos mulla olisi tuollainen kotona (ja tuollainen koti), tuijottaisin vain hyllyä koko ajan.

  VastaaPoista
 3. Oih voih, tuttu ongelma. Ja tuo alla oleva hylly on kyllä mahtava. Olisi vaan varmaan sisutuksellisesti fiksua järjestää kirjat tuolla tavalla suht harmonisesti väreittäin eikä vain aakkostaa :).

  Oma hyllyni ei valitettavasti todellakaan ole esittelykuntoinen. Se on Sotkasta, täyteen tungettu ja myös synkeän tumma. Toivoa kuitenkin on: Mies osti uuden kotiteatterisetin, horisi jotain seisovista aalloista ja kertoi että kirjahyllyllinen kirjoja jossain tietyssä kohtaa olohuonetta auttaisi. Wau!

  VastaaPoista
 4. Unelmien kirjahylly olisi sellainen, missä olisi tilaa jokaiselle kirjalle, ettei niitä tarvitsisi pinota toistensa päälle jne. Tietty olisi kiva jos ne olisivat siististi järjestyksessä, esim. aakkosten tai aiheen mukaan. Ihan täydellinen juttu olisi kirjastohuone, mutta näillä asuntojen hinnoilla se tuskin koskaan toteutuu.

  VastaaPoista
 5. Ahahahaha, minulla on tuo sama Ikean Billy, ihan samanvärisenä ja samassa kokoonpanossa (kolme hyllyä lasiovilla)!

  Mulla ei ole hirveästi valittamista sen laadusta, ja oikeastaan pidän lasiovistakin, koska ne estävät lasten tuhotyöt ja hidastavat pölyttymistä, mutta väristä en pidä enää yhtään, ja lisäksi hylly on aivan liian pieni. Meillä on lapsilla vielä oma hylly ja meillä aikuisillakin yksi pieni lisähylly.

  Joskus, kun luoja suo rahaa, hankin uuden ja kauniin hyllyn. Kun luoja suo aikaa, käyn läpi hyllyni kriittisellä silmällä ja poistan kaikki ei-niin-rakkaat teokset. Minulle on aiemmin ollut liian vaikeaa luopua kirjoista.

  Noin niin kuin periaatteessa kirjani ovat aakkosjärjestyksessä ja luokittain (aikuisten kauno, fakta ja lapset/nuoret - ne joita omat lapset ei vielä lue), mutta parin vuoden aikana kertyneet uudet kirjat on vain työnnelty johonkin väleihin ja pinoihin. *huokaus*

  Karoliina

  VastaaPoista
 6. Haa, olen aina haaveilut kirjastosta, jossa olisi parvi! Kunnon tylypahka-tyyliin tietysti.

  Minulla on ikean kirjahyllyt, astiatasoja tosin – kestävät hyvin painoa.

  VastaaPoista
 7. Huh, et arvaakaan kuinka monesti blogisi on luiskahtanut mielestäni, vaikka on ollut tarkoitus linkittää! Nyt muistin, kun aktiivisesti etsin uutta luettavaa. :D

  VastaaPoista
 8. Billy on minullakin :), valkoinen. Toinen hylly on sitten toisessa huoneessa, lasit siinäkin. Se on varahylly, sillä kaikkikirjat eivät mahdu Billyyn...

  Nautin siitä, että on lasiovet ja unelmahyllyssä pitäisi ehdottomasti olla lasit - en kestäisi sitä toukkien rouskutusta, joka hyllystä muutoin kuuluisi...

  Haluaisin huoneen, jota kiertäisivät hyllyt, myös oven yläpuolella. Nojatuoleja ja takkatuli ja hyvä äänentoisto musiikkia varten, ikkuna merelle... että näin vaatimatonta tällä kertaa. Mutta uskon vakaasti siihen, että ihmisellä tulee olla unelmia!

  VastaaPoista
 9. Näyttää olevan samat ongelmat kaikilla kirjatoukilla - mihin laittaa nopeasti sikiävät kirjat. Oman kirjahyllyni olen itse (moottorisahalla = huono vaihtoehto) tehnyt. Syvyyttä ei ole kuin 22,5 cm. Säästää tilaa eikä kerää loputtomasti pölyä tyhjään tilaan kirjojen taakse. Hyllyt voi asentaa niin, että ei kirjojen päällekään jää hukkatilaa. Isot kirjat ovat lattiatasossa olevilla hyllyillä. Sänkyhuoneessa on CD-taso, jossa ne kirjat, joita en vielä ole ehtinyt lukea.
  Jos ei rahasta olisi kiinni, ostaisin Rickhardinkadun kirjaston kodikseni. Vähän lisää sohvia, nojatuoleja ja pöytiä ja keittiökin on melkein valmiina kellarissa :)
  Sanoi Leena

  VastaaPoista
 10. Billy löytyy täältäkin.. 40cm leveinä palasina. Valkoisena ja lasiovilla. Toimii hyvin, pitää pölyt pois. Mutta sitä ei kannata muuttaa kovin montaa kertaa eri paikkaan. Eikä kannata ostaa 80 leveänä. Alkaa hyllyt notkua vuosien myötä. Unelmissa olisi sellainen mittatilaushyllykkö, umpipuuta, valkoinen varmaan sekin.
  Tuo kuva on hieno ja vetää kyllä hiljaiseksi, mutta kun tarkemmin katsoo, niin näyttää kuin siinä olisi aina neljä Ikean Expedit settiä yhdessä!!

  VastaaPoista
 11. Valkoisen kirahvin unelma huoneesta, jonka seiniä hyllyt kiertäisivät, myös oven yläpuolelta jne..Takka...iso nojatuoli..Siitä kaikesta olen minäkin haaveillut jo tovin;)

  VastaaPoista
 12. Taitaa muuten ollakin Ikean Expedit kuvassa. Tai siis monta yksikköä. :) Meillä on sitä lastenhuoneessa, ja toimii siellä hyvin niin kirja- kuin lelukori- kuin koriste-esinehyllynä.

  Karoliina

  VastaaPoista
 13. Yllätys, yllätys, täälläkin on billy! Minusta billy on suorastaan nerokas. Hyllyjen syvyys on minimi jolloin isot tietosanakirjatkin kyllä vielä mahtuvat mutta hylly itsessään ei vie tilaa niin paljon pieneltä huoneeltani. Ja hyllyjen päälle saa ostettua kätevästi korotuspaloja ja ovien yläpuolelle omia billy-pötkylöitä. Ikea tietää mitä lukutoukka halajaa, toisin kuin.... Ps. Huikea tuo valkoinen kaksikerroksinen kirjahyllystudioapartment. Näin akrofobiselle ihmiselle olisi tavattoman mielenkiintoista kurotella tikkailla kirjaa toisen kerroksen ylimmältä hyllyltä!

  VastaaPoista