tiistai 4. maaliskuuta 2014

Charlaine Harris: Dead ever afterViimeinen Sookie Stackhouse -seikkailu (kyllä, olen lukenut kaikki kolmetoista) oli ihan kelvollista tavaraa. Sookien tarina vedetään yhteen. Vihollisten kanssa selvitetään välit ja ystävät kerääntyvät Sookien tueksi. Rakkauskin löytää Sookien, vaikka ja juuret omaan paikkaan maailmassa vahvistuvat. Kirjassa ei enää aloiteta uusia juonikuvioita eikä esitellä uusia yliluonnollisia olentoja. Toki kirja myös tästä syystä oli hieman laimea, mutta siinä yhdistyi taas Sookien arki kunnollisena yhteisönsä jäsenenä yliluonnollisiin seikkailuihin. Vampyyrin ovat jopa hieman sivuosassa. Sen sijaan demonit, puolidemonit, selvännäkijät, ihmissudet, muodonmuuttajat, noidat, keijut ja itse paholainenkin ovat paikalla. 

Jos et ole lukenut näitä, niin kyse on siis kirjoista joihin mainio True Blood -sarja perustuu. Gummerus on suomentanut sarjaa ripeällä tahdilla. Yhden kokeiltuani huomasin että jopa laiskan kannattaa kuitenkin lukea nämä englanniksi, ne ovat paljon hauskempia. Kieliasu on värikästä etelävaltioiden englantia ja yksi kirjasarjan viehättävimmistä asioista.  

3 kommenttia:

  1. Minä olen myös kahlannut kaikki osat läpi (englanniksi) - tosin loppuvaiheessa lähinnä siksi, että näkisi Sookien lopullisen ratkaisun miesasioissa... Ihan kelvollista viihdettä sarjassaan.

    VastaaPoista
  2. Itse jatkoin sarjan läpikahlaamista pitkän tauon jälkeen, suomeksi tosin. Vielä on kaksi suomennettua lukematta, toivottavasti pian saan ne käsiini. :)

    VastaaPoista
  3. Blogissani olisi haaste sinulle. Toivottavasti ehdit vastailla :)

    VastaaPoista