keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Lukuasennot dahlian varjossa

Luen parhaillaan Tuulen varjossa -kirjaa, jonka kirjoitustyyli muistuttaa minua jostain kumman syystä Mustasta dahliasta, joka oli kamala, etovaa väkivaltaa ja kieroutumia sisältävä kirja. Ehkä tämä johtuu tarinan makaabereista yksityiskohdista ja hengästyttävästä, dekkarimaisia heittoja vilisevästä kerronnasta. Daaliamaisesta sivumausta huolimatta pidän kovasti kirjasta ja sen sarjakuvamaisia tunnelmia luovasta kerronnasta ja humoristisesta dialogista. Ja tietysti siitä, että se kertoo kirjoista. Lisää seuraa kun olen saanut sen loppuun YTV:n bussiin, rullaportaisiin ja varastettuihin iltahetkiin keskittyvissä lukutuokioissani.

Halusin itse asiassa postata hankalista lukuasennoista ja niiden helpottamisesta. Näihin lienevät törmänneet myös muut patologisesti lukevat:

KYLPY Kuumasta vedestä ylös törröttävät kädet puutuvat ja jäätyvät. Jos lämmität ja lepuutat yhtä kättä hetken aikaa veden alla, muuttuu se kosteaksi ja tahmeaksi ja sormet imeytyvät kiinni sivuihin, erityisesti jos luet huokoista pokkaria.

AURINKOTUOLI Pakko ottaa arskaa koko ajan selkään, jotta saa lukea auringon häikäisemättä. Jos laittaa aurinkotuolin suoraksi ja kirjan maahan, joutuu nojaamaan leukaansa kovaan muoviin samalla kun pitää käsillä kirjaa auki. Seurauksena leukalihasten jäykistyminen. Jos laittaa pyyhkeen pehmennykseksi, seuraa leuan puutuminen ja pilkulliseksi muuttuminen froteetupsujen ansiosta.

RUOKAPÖYTÄ Kirja oikealle puolelle, lautanen vasemmalle. Kädet työstävät ruokaa haarukalla ja veitsellä vasemmalla ja keho ja pää ovat kääntyneet oikealle, kirjan suuntaan. Jos luettavana on tiukka dekkari, pitää aukeama venyttää kunnolla auki, niin että liimasaumat vähän ratkeilevat ja laittaa painoksi esim. puinen pannunalunen.

RUOKAPÖYTÄ OSA 2 Jos taaperoikäinen haluaa istua sylissä ja sörkkiä ruokaasi, toimi seuraavasti. Lapsi syliin. Kohota polvia niin että vain varpaasi koskevat lattiaa, näin lapsi pysyy ilman putoamatta kiinni pitämistä, kätevästi pöytää vasten likistettynä. Pidä kirjaa vasemmassa kädessä lapsen vasemmalla puolella. Unohda veitsi ja muutkin ruokatavat. Pidä haarukkaa oikeassa kädessä lapsen oikealla puolella ja yritä sieltä saada suupaloja lapsen pään yli suuhusi. Jos lapsen hiuksiin tippuu hieman kastiketta, älä välitä, kukaan ei huomaa: siellä on nimittäin paljon muutakin.

2 kommenttia:

  1. :-D

    Löysin tän vanhan postauksen Jennin innoittamana! Mahtava tuo Ruokapöytä osa 2! ;-)

    VastaaPoista
  2. Joo, heh! Näitä varmasti löytyy kohtalotovereilta lisääkin... :-)

    VastaaPoista