lauantai 16. tammikuuta 2010

Lukupijri(jääkaappimagneeteista oli kadonnut toinen i...)

Tänään oli lukupiirin ensimmäinen tapaaminen. Jännittävää! Mutta lukijoiden kemiat pelasivat hyvin yhteen ja kuusi paikalla ollutta oli loistava määrä, kaikki ehtivät puhua ja keskustelu ei jakautunut pienempiin ryhmiin. Ihana puhua kirjoista muiden kanssa tuntematta itseään nörtiksi ("kamalaa, oletko lukenut senkin!") ja kuulla muiden ihan loistavia kommentteja ja lukusuosituksia. Valtaosa piiriläisistä sattuu olemaan viestinnän ammattilaisia, vain yksi arkkitehti rikkoi sääntöä. :)(illan onnellisen tietämätön päähenkilö)

Aiheena oli Anna Gavaldan Lohduttaja. Ainoastaan yksi oli lukenut sen kokonaan (ja jo vuosi sitten eli ei lukupiirin ansiosta). Kirjasta sulkeutui kuitenkin todella kiinnostavaa keskustelua ja analyysia! Mm. siitä, toimiiko teksti alkuperäiskielellä ranskaksi paremmin ja onko kritisoimani kolmen pisteen viljelyn tarkoitus saada lukijan olo yhtä epävarmaksi ja sekavaksi kuin päähenkilön psyykkinen olotila.Seuraavaksi sovimme Marko Kilven Kadotetut. Päätimme myös maistella viinejä rypäleittäin, jotenkin viinilasi sopii siihen kirjan rinnalle...(laiskan emännän pikatarjoilut)

Minkätyyppisiä lukupiirejä teillä on? Miten ne toimivat? Teettekö muutakin kuin puhutte kirjoista (ja juotte viiniä)?

2 kommenttia:

 1. Meidän lukupiirissä on neljä naista. Tapaamme kerran kuussa, vuorotellen kunkin kotona. Puhutaan kuukauden kirjasta (jonka kaikki ovat pääsääntöisesti lukeneet) ja muista kirjoista, juoruillaan muutakin, syödään paljon ja juodaan viiniä. Kaava on aina sama. Heinäkuussa emme tapaa, mutta kesäkuun lukiksessa kohotamme maljan lukikselle (olemme päättäneet, että kesäkuussa on lukiksen päivä, tapaamme minä tahansa kesäkuun päivänä ;)) ja jaamme kesäkirjavinkkilistoja. Joulukuussa annamme joululahjoja toisillemme.

  Tunsimme toisemme jo aiemmin työn kautta, mutta varsinaisesti olemme ystävystyneet lukupiirin ansiosta. Lukis on aina kuukauden kohokohta! Olemme nyt kokoontuneet kolmisen vuotta tällä kokoonpanolla, sitä ennen oli pari vuotta kolmen hengen lukis, josta yksi lopetti ja kaksi on mukana tässä "uudessa" piirissä.

  Kirjoja valitaan aika mutu-tuntumalla, kuka nyt milloinkin ehtii ehdottaa lukemista. Joskus käytämme apuna Hesarin nettisivujen klassikkoautomaattia. Ja Finlandia-voittaja luetaan aina!

  Tulipa paasaus. Mutta lukupiiri on ihan lempiharrastukseni, siitä riittää kyllä juttua!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla miten muilla toimii ja muutenkin Jennin kommentti oli ihana, kesän lukulistat ja lukipiiristä alkanut ystävyys! Lukeminen yhdistää kummasti.

  VastaaPoista