maanantai 26. heinäkuuta 2010

SYKSYN kirjalistat


(Kuva: Pia Nikkinen, Etelä-Karjalan kuvapankki)

Olen kurja ilonpilaaja kun puhun syksystä, vaikka aurinkokin näyttää taas pilkistelevän... Näin loman loputtua tuntuu vain että tässä se kesä nyt sitten oli. Homma hoidettu!

Ajattelin lukea hieman systemaattisemmin syksyllä. Muutakin kuin vain käteeni ensimmäisenä osuvia ajanviettokirjoja. Esim. HS:n loistavasta klassikkoautomaatista voisi hakea muutaman teoksen, joihin tutustua.

Ja sitten muutaman uutukaisen kirjan. Kävin kurkkimassa kustantamojen syksyn uutuuksia. Julkaistavien kirjojen määrä on VALTAVA! Miten nämä ikinä voivat kaikki maksaa itsensä takaisin Suomen väkiluvulla? En yhtään ihmettele, että ala on hankala ja turbulenssissa.

Vaikka kyllä olisi kiva olla töissä kustantamossa...!

Nyt listalla ovat:

Suomalaiset
Laura Honkasalo: Eropaperit
Eve Hietamies: Yösyöttö
Peter Franzen: Tumman veden päällä

Vakavastiotettava kirjallisuus :-)
Alice Munrolta on tulossa uusi suomennos.
Thomas Mann: Tohtori Faustus (maannut hyllyssä vuoden - jumaloin Mannin novelleja yli kaiken, mutta tämä on niin paksu...)

Italia-teemaisia
Annakaisa Iivari: Juhannus italialaiseen tapaan
Kirsi Piha: Medicien naapurissa: pieni talo Italiassa

Tositarinat
Sarita Skagnes: Vain tytär

Kauhu
Stephen King: Auringonlaskun jälkeen (teinivuosieni - ja muidenkin - suosikkikirjailija!)

Onko vinkkejä/inside-tietoa syksyn muista uutuuksista?

9 kommenttia:

 1. Franzenin ja Honkasalon kirjat ovat erinomaisia, Honkasalosta sain oman blogiarvioni valmiiksi viime yönä ;-) Ja tuo Kirsi Pihan kirja kannattaa myös lukea.

  Pidätkö Juha Itkosesta? Häneltä on nyt syksyllä tulossa uutuus.

  Sain itse sinun listastasi vinkkejä, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Peter Franzenin kirja on mainitsemistasi ainut jonka olen lukenut. Loistava kirja, tykkäsin oikein kovasti:) minäkin kiitän vinkeistä;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos klassikkoautomaatti-vinkistä! Kokeilin tuota, ja kone antoi heti muutaman mielenkiintoiselta kuulostavan kirjan joista en ole kuullutkaan..

  VastaaPoista
 4. tuo Tohtori Faustus kuulostaa jännältä, Mannia en ole lukenut, mut Faustus...

  VastaaPoista
 5. Minun pitäisi varmaan tehdä vastaava lista ja PYSYÄ siinä! Olen ajautunut ihme kirjakaaokseen, jossa toinen toistaan seuraa kirjoja ilman mitään logiikkaa. Toisaalta se ei haittaa, mielialasta kun ei aina voi tietää. Mä oon tullut siihen tulokseen, että kirjoista on ihan hyvä pysytellä vähintään puoli vuotta jäljessä: silloin niiden saatavuus on parempi kirjastosta tai kirjakaupassakin ne on jo alennusmyynnissä. Jälkijunassa tulemisen etu on myös se, että ne kirjat jotka osoittautuvat hyviksi toistuvat arvosteluissa, "pysyvät pinnalla" pidempään ja herättävät mielenkiinnon useammasta syystä. Haittana on tietysti se, ettei ole ensimmäisten joukossa, mutta minua se ei niin haittaa. Minulla lyö nyt tyhjää syksyn uutuuksien kohdalla, mutta sinulla on jo ihan hyvä lista olemassa :)

  VastaaPoista
 6. Hei! Aloitin itsekin nyt vihdoin ja viimein kirjabloggaamisen. Linkitin sinut heti blogiini, ei varmaan haittaa?

  Itse yritän pitää klassikot -muut tasapainoa yllä niin, että valitsen yhden vanhemman kirjailijan jolta luen useamman teoksen "raskaina välipaloina", tänä kesänä se on Dostojevski. Häneltä olen tosin saanut luettua vasta kolme kirjaa, mutta on kyllä ollut ilo huomata että kaikki hänenkään teoksensa eivät ole mitenkään superraskaita tai hitaita lukea, esimerkiksi Pelurit.

  En ole pistänyt merkille luetko itse scifiä tms. yhtään, mutta itselläni on syksyn uutuuksien lukulistalla Hannu Rajamäen A Quantum Thief. Skotteissa asuva suomalainen oli siis saanut vuosi/pari sitten kolmen kirjan kustannussopimuksen vain muutaman ensimmäisen luvun perusteella, joten siinäkin mielessä kiinnostaa, kuinka hyviä ne ensimmäiset luvut sitten todella ovat olleet :).

  VastaaPoista
 7. Lumiomena, Juha Itkosta en ole lukenut. Aloitin Franzenin kirjan ja kappas! näyttelijässähän taitaa olla kirjailijan vikaa. Kirja on hyvin erilainen kuin odotin. Odotin ehkä hieman perusperhehelvettimässäilyä, mutta kirja ei ole lainkaan mustavalkoinen. Lisäksi se kuvaa loistavasti maailmaa pienen pojan silmin ja pidän kirjan kielestä.

  VastaaPoista
 8. Mimmu, klassikkoautomaatti on loistava, mutta hakukriteereitä on vaikea päättää. Haluanko historiallisen romaanin jossa on päähenkilöna mies ja niukasti romantiikkaa vai seikkailukirjan, jonka tunnelma on höyhenenkevyt ja pääosassa eläimet? :-D Hakuja voi lisäksi tehdä loputtomiin, kun hyviä kirjoja on niin paljon että lopulta mikään ei enää kelpaa...

  VastaaPoista
 9. Tessa, tervetuloa bloggaamaan! Tässä muillekin linkki Tessan blogiin:
  http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com/ Jäämme innolla odottamaan lisää kirjoituksia!

  VastaaPoista