lauantai 15. tammikuuta 2011

Arvonta kuluneen lukuvuoden kunniaksi

Monet bloggaajat ovat julkaiseet listoja viime vuoden lukemisistaan tai kirjojen parhaimmistosta. Koska olen kovin laiska, jätän kattavan listauksen teidän huoleksenne, ja parhaassa tapauksessa saan näin vielä hyviä lukuvinkkejä.

Mikä siis oli vuoden 2010 paras lukemasi kirja?

Palkinnoksi arvon viime vuoden virallisen kohukirjan, Elina Tiilikan Punainen mekko.

Kirjan monotonisen jyystävä tapahtumankehitys saa onnittelemaan itseään paremmista roskatyövalinnoista opiskelija-aikoina, mm. siivoojanhommista.

Kommentoi, voita ja lue itse!

Arvonta päättyy 20. tammikuuta.

18 kommenttia:

 1. Hei! Osallistun arvontaan. :)

  Yllättäen viime vuoden aikana luetuista kirjoista paras oli John Groganin Marley ja minä. En nimittäin odottanut kirjan olevan oikein kummoinen. Mutta ihastuin tarinaan ja tekstiin sydänjuuriani myöten. :)

  VastaaPoista
 2. Viime vuoden paras kirja oli Kamila Shamsien Poltetut varjot, ehdottomasti. monipuolinen ja tapahtumarikas kirja.

  VastaaPoista
 3. Jo Nesbön Panssarisydän. Tykkään dekkareista ja tämä oli lajityypin parhaimmistoa.

  VastaaPoista
 4. Hmm, äkkiseltään äänestän Susanne Clarken Jonathan Strange ja Herra Norrelia. Pitkä ja kahdella ensimmäisellä lukuyrittämällä äärimmäisen kuivakka, mutta silti ah niin kiehtova.

  VastaaPoista
 5. Hankala valita vain yhtä. Mutta sanotaanko, että Tove Janssonin Muumipapan urotyöt oli kaikessa siinä hellyyttävyydessään älysöpö!

  VastaaPoista
 6. Tessa! Yritin aloittaa ko. kirjaa ja se tyssäsi juuri tuohon kuivakkuuteen. Mutta on siis hyvä?

  VastaaPoista
 7. Tuli ensimmäisenä viime vuodesta mieleen Vikas Swaruptin Tyhjentävä vastaus (siis "Slummien miljonääri").

  VastaaPoista
 8. Ekovuosi Manhattanilla. Kirja oli virkistävän erilainen, tärkeästä aiheesta mutta ei liian asiallinen. Ajattelemaan pistävä, muttei liian saarnaava. Inspiroivakin. Normiromaanien suhteen viime lukuvuoteni oli jotenkin huono, se varmaankin selittää tietokirjan voiton.

  VastaaPoista
 9. Pitäisköhän minunkin osallistua. Punaisesta mekosta olen lukenut lähinnä moitteita, mutta uteliaisuus vie voiton, jos arpaonni vaikka suosisi. :) Vastaan samoin kuin blogissani, Anna Karenina oli viime vuoden paras.

  VastaaPoista
 10. Augusten Burroughsin -Maagista ajattelua- tositarinoita. tämä kirja oli erittäin hauska, viisas, nenäkäs sekä viihdyttävä. plus paljon muuta. suosittelen kaikille, jotka eivät pidä ihan tavallisista tarinoista.
  -Nappi-

  VastaaPoista
 11. Sofian maailma. Se lasketaan kaunokirjallisuudeksi, mutta on silti tietosisällössään huippuluokkaa. Pakkoluettavaa kaikille, jotka eivät ole filosofiaan jo tutustuneet.

  Osallistun arvontaan, mutta vain siksi että on kiva tietää olisiko onnea. Jos voitto sattuisi minulle osumaan, niin voit ottaa vielä toisen arvan ja antaa palkinnon sille. Olen Punaisen mekon lukenut, enkä näe syytä olla kirjan omistaja pelkästä omistamisen halusta.

  VastaaPoista
 12. Viime vuonna luetuista romaaneista sykähdyttävin oli Asko Sahlbergin He. Kirja on lyhyt, mutta jostakin kumman syystä se jäi mietityttämään ja lukemista ei malttanut lopettaa kesken ennen kuin olikin jo lopussa. Aivan kärkikahinoissa olivat myös Atwoodin Herran tarhurit ja Adorjanin Rakkaudessa erottamattomat.

  Osallistun mielelläni arvontaan!

  VastaaPoista
 13. Parhaan lukukokemuksen valitseminen on aivan mahdoton tehtävä! Jos kuitenkin kaikista vuoden aikana lukemistani kirjoista pitäisi valita vain yksi, olisi se Märta Tikkasen Vuosisadan rakkaustarina. Löysin sen kirpparilta äärettömän huonokuntoisena niteenä ja olin hieman epäileväinen, mutta kun luin muutamat ensimmäiset runot olin sydänjuuriani myöten vaikuttunut ja vakuuttunut.

  Itselle muuten tuo Susanna Clarken kirja ei avautunut sitten millään. Mutta kun sen oli suunnilleen puoleen väliin kahlannut niin ei sitä voinut keskenkään jättää. Sanoisin, että joko se tyyli miellyttää tai ei, mutta yhtä kuivakkana se pysyy loppuun asti :D

  VastaaPoista
 14. Vaikea kysymys, varsinkin kun en ole tajunnut pitää listaa luetuista kirjoista!

  Ensimmäisenä mieleen tulivat kesällä kylpyammeessa lilluessa luetut Palahniukin Diary sekä Murakamin Kafka on the shore.

  Jäivät pyörimään ajatuksiin.

  VastaaPoista
 15. Paras oli varmaankin aivan vuoden loppumetreillä käsiin sattunut Andreï Makinen Tuntemattoman miehen elämä. Kirjan tapahtumat ja tunnelma jäävät varmasti mieleen vielä pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 16. Charlaine Harris: Veren voima

  Vaikkakin tv-sarja on kirjaa parempi! :)

  VastaaPoista
 17. Jos vielä ehtii mukaan, niin Nasim Marie Jafryn The State of Me. Uskomattoman hieno cripfic, klassikon ainesta. Myös Maragret Atwoodin The Year of the Flood ja Albert Camus'n Rutto olisivat TOP-3:ssa.

  VastaaPoista
 18. Julkeat - Elina Loisa

  - Mirkka

  VastaaPoista