lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tositarinat TOP 5

Viikonlopun tositarinaputkesta inspiroituneena julkaisen karmeimmat true story -kirjat ikinä.. Listaa saa jatkaa!

1) J.T. Leroy: Petollinen on ihmissydän (onneksi paljastui feikiksi!)

2) Dave Peltzer: Pimeän poika (nieleskelin oksennusta kun luin tätä)

3) Deborah Spungen: Nancy
Klassikko! Luin tämän lapsena ja muistan vieläkin miten sain kylmiä kauhunväreitä lapsuusiän skitsofreniasta kärsivän Nancyn kuvitellessa että hyökkäävät hait ympäröivät häntä. Toisessa kohtauksessa hän leikkeli vaatteita saksilla äitinsä kauhuksi. Nyt kohtauksen kauheus ei enää oikein aukene - kuulostaa normaalilta kotiäidin maanantaipäivältäni.

4) Sybil
Lukion äidinkielenopettajani lainasi minulle -tämän vähintäänkin kyseenalaisen kirjan - en muista kirjailijaa. Päähenkilö ihmettelee miksi hänellä on yhtäkkiä aivan erityylisiä vaatteita kuin hän itse ostaisi. Käy ilmi että Sybilille on kehittynyt useita sivupersoonia mielenvikaisen äitinsä mm. roikotettua häntä ylösalaisin lampusta ynnä muuta vatsaa kääntävää.

5) Christiane F: Huumeasema Zoo
Myös tämä on klassikko. Ohessa voi lukea Alice Millerin (Alussa oli kasvatus) kuvauksen päähenkilön lapsuudesta ja miksi hän päätyi narkomaaniksi.

Tässä muutama tositarina lisää.

2 kommenttia:

  1. Minäki olen lukenut Nancyn joskus teininä. Vai voi kuinka pettynyt olin kun vuosia sen jälkeen kuulin, että Nancy on jokaisen teinin must-read-book. Minä olin aikoinani vain mennyt kirjastoon, pyörinyt hyllyjen välissä ja valinnut tämän kirjan, josta en ollut ikinä kuullut mitään. Ja sitten se olikin ihan peruskauraa. Se siitä, kun yrittää olla omaperäinen:D Mutta teki kyllä suuren vaikutuksen aikoinaan tuo Nancy.

    En olekaan pitkään aikaan lukenut näitä karmaisevia tositarinoita. En oikein tiedä miksi ne ovat jääneet vähemmälle huomiolle valitessani kirjoja lukuun.

    VastaaPoista
  2. Nancy oli kyllä ihan mahtava, olin 13 kun luin sen, en pystynyt lopettamaan kesken. Semmoisia lukukokemuksia on nykyään enää harvoin.

    Muita tositarinoita tulee mieleen Wladyslav Spiltzmanin Pianisti ja Roma Ligockan Punatakkinen tyttö. Molemmat Puolan getoista/Puolasta toisessa maailmansodassa.

    VastaaPoista