perjantai 19. marraskuuta 2010

Anonyymi: Prinsessan kirjeetTeos, 2010.

Prinsessan kirjeet on anonyymin kirjoittajan pieni, merkillinen kirja. Helmiäishohtoinen aforismikirjan (tyyliin "Maailman paras äiti", "100 asiaa jotka tekevät minut onnelliseksi" tms.) näköinen opus on 30 rakkauskirjeen kokoelma.

Inspiraationsa teos on saanut Danielin hääpuheesta prinsessa Victorialle. Kuuluisaksi äityneessä puheessaan, jossa vertaa itseään mm. sadun sammakkoon, kertoo Daniel, että ennen kuukauden pituista työmatkaansa, oli Victoria kirjoittanut hänelle yhden yön aikana 30 rakkauskirjettä. Yhden joka yölle erossa.

30 - jaksaisitko sinä? Puhe oli selkeästi ammattilaisen kirjoittama - kaikki kunnia bodarin supliikkitaidoille - ja esiintyminen harjoiteltu moooneen kertaan. Niinpä veikkaisin lähes, että juttu 30 rakkauskirjeestä on myös PR-henkilöiden keksimä herttainen intiimi juttu joka kohottaa tulevan hallitsijan gloriaa.

Mutta itse kirjaan. Luin tässä toissa kesänä omia rakkauskirjeitäni miehelleni seurustelun alkuajoilta ja ne olivat varsin äitelää hengenravintoa. Samaa sarjaa ovat muiden rakkauskirjeiden lukeminen. Prinsessan kirjeet ovat ehkä hiukan metafyysisempiä, mutta niihinkin mahtuu partnerin mittasuhteiden ihailua ja tunnustelua. Yäk.

Sinänsä kirjeet ovat sujuvaa luettavaa ja tarjoavat teorian kruununprinsessan päänsisäisestä maailmasta ja siitä, miltä virka ja elämä hänestä voisi näyttää. Lisäksi olisi hauska kuulla valistuneita arvauksia, kuka on tämä suomalainen jo julkaissut naiskirjailija, joka on kirjoittanut kirjasen anonyymisti tutkiakseen rakkautta ja eroottista draivia. :-)

1 kommentti:

  1. Mulle lähetettiin tästä arvostelukappale ("yllättäen ja pyytämättä") ja meinasin ihan sen vuoksi kirjoittaa tästä blogiini, mutta kun vilkaisin kirjaa, en taida viitsiäkään. Tuli mieleen lähinnä ikivanhojen Reginoiden Naisen unelmaa -palstat.

    VastaaPoista