torstai 23. syyskuuta 2010

Bloggaritapaaminen

Sosiaalisen median ehdoton edelläkävijä kirja-alalla on Avain & BTJ!
Meidät, eli joukko kirjablogaajia, kutsuttiin tutustumiskäynnille - aivan kuin nuo goodie-bagien ja ilmaispippaloiden supersankarittaret muotibloggarit!

(Myös meillä tapaaminen aiheutti stressiä asuvalinnan suhteen; ollako silmälasipäinen kirjanörtti, mustaan kaapuun pukeutuva syvällinen humanisti vaikko mikä.)

Saimme tavata ihkaoikeita kirjailijoita ja pääsimme kyselemään heiltä suoraan kirjoittamisesta ja kirjoista. Paikalla olivat supersympaattiset Seija Vilén ja Anna Kortesalmi. Arvatkaa harmittiko, etten ollut lukenut Mangopuun alla etukäteen. Nyt tartun siihen sitäkin innokkaamin. Ainakin kirja olisi vahva ehdokas herkullisin kansikuva -kilpailun voittajaksi (kannessa on Vilénin maalaus - tosin väärinpäin käännettynä). Myös Hullu akka! -kirja johon Anna on kirjoittanut jutun, vaikutti kärjekkään hauskalta.

Vastaavanlaisia tapahtumia voisivat järjestää muutkin kustantamot (vink-vink!). Näin suurlukijana, mutta maallikkona, oli todella kiinnostavaa päästä kyselemään miten kirja syntyy, miten markkinointi toimii ja minkälaiset kirjat pääsevät esille, sekä miten blogeihin suhtaudutaan ammattilaisten näkökulmasta.

Teemoja nousi esille vaikka kuinka enkä malta odottaa, että pääsemme jatkamaan juttua.

Kamera on vielä muuton jäljiltä laatikossa (ja puolirikki) joten en pysty nyt liittämään poseerauskuvaa logoseinän edessä. Ensi kerralla!

5 kommenttia:

 1. :) Ja sitä paitsi kirjailijoillakin oli kivaa! Mulla kävi etukäteen mielessä, että ryhmäkuva olisi pitänyt ottaa ehdottomasti, mutta kun tuli niin kiire niin unohtu. Ens kerralla!

  VastaaPoista
 2. Strålande idé! Jag ska se till att Schildts och/eller Söderströms gör samma sak på svenska.

  VastaaPoista
 3. Mangopuun alla on kaunis kirja sieltä kansien sisältäkin. Hämmästyin kirjoittajan tavasta käsitellä aihetta juuri sillä tavalla miten hän sitä on käsitellyt. Positiivinen yllättäjä ja maailmankuvan avartaja.

  VastaaPoista
 4. Peppe, skulle vara intressant - jag är med!!

  Ava, siirsin Mangopuun pinossa astetta alemmas ja tartuin Harjunpäähän... Luin putkeen Parvekejumalat ja Vain tytär ja nyt pitää saada vähän dekkarihöttöä aivoihin ennen kuin voi tarttua taas runollisempaan kirjaan.. :-)

  VastaaPoista
 5. Voi, olisipa ollut kivaa olla mukana, mutta hyvä että oli mukavaa, niin ehkä joku uskaltaa järjestää seuraavan :).

  VastaaPoista